CUBA PER CAMPER

REIZEN IN VRIJHEID

INTRO

 

Welkom op Cuba, een kleurrijke selfdrive bestemming met veel cultuur en historie. Het eiland wordt gekenmerkt door diverse schitterende natuurgebieden en tropische palmenstranden met uitzicht op de azuurblauwe zee. In slechts enkele weken kun je al veel zien van dit mooie eiland dat het hele jaar door goed bereisbaar is. 

Rondreizen per camper is een nieuw fenomeen op Cuba. Het eiland kent niet of nauwelijks campings, maar er zijn verschillende mogelijkheden om met de huurcamper op pad te gaan. Door het westen van het land zijn er een aantal steunpunten aangelegd waar o.a. elektriciteit en mogelijkheden tot water vullen/legen aanwezig zijn. Deze locaties zijn bij hotels, natuurparken of kleinschalige bed & breakfasts die door de lokale bevolking worden gerund. Wild kamperen is ook toegestaan; er zijn fantastisch mooie plekjes te vinden, maar het is nog niet erg bekend in Cuba.

De wegen op het eiland zijn overwegend verhard en van redelijke kwaliteit. Dit neemt echter niet weg dat er ook matige tot slechte trajecten zijn en dat bewegwijzering niet altijd duidelijk is, maar ja, dat is ook weer de charme van een reis door Cuba!

De campers zijn van Europese makelij en redelijk luxe te noemen. Technische ondersteuning is geregeld door middel van een soort 'ANWB' service door het hele land. De camper is geschikt om mee te rijden over de wegen in Cuba.

Hieronder vind je meer informatie over deze vorm van reizen. Als je echter nog meer of andere vragen hebt, dan horen wij het graag.