SELFDRIVE REIZEN ARGENTINIË

INDIVIDUELE REIZEN OP MAATEen selfdrive reis door Argentinië
is een bijzonder mooi rij-avontuur. Je kunt bij ons terecht voor zowel lange als korte auto rondreizen in Argentinië. Wij hebben zelf heel erg veel in zowel Argentinië als Chili gereden en onze routes zijn dan ook gebaseerd op onze eigen kennis. Al onze reizen worden volledig op maat gemaakt. Wij kunnen de camperhuur, autorondreis met hotelovernachtingen, vluchten en excursies voor je vastleggen. Argentinië heeft sinds november 2021 haar grenzen weer geopend voor toeristen. Hier kun je meer lezen over de corona-toelatingseisen voor Argentinië.

Hieronder tref je, ter inspiratie, een aantal uitgewerkte selfdrive reizen aan per huurauto of per camper.

Elke reis kan naar jouw wensen worden aangepast.

Argentinië is een enorm groot land. Van noord naar zuid is het hemelsbreed ongeveer 4.000 km en van oost naar west op sommige delen meer dan 1.000 km. Door deze enorme afstanden heeft Argentinië een enorme diversiteit aan landschappen en klimaatzones en kun je gedurende het hele jaar wel ergens in dit land op reis gaan. Het is een relatief gemakkelijk land om doorheen te reizen met een zeer vriendelijke en behulpzame bevolking.


SELFDRIVE REIZEN DOOR PATAGONIË

Image block 1

SELFDRIVE PATAGONIE

21 dagen | vanaf € 3.645,- per persoon Beste reistijd: oktober t/m maart

SELFDRIVE CARRETERA AUSTRAL

16 dagen | vanaf € 2.895,- per persoon Beste reistijd: november t/m april

SELFDRIVE RUTA 40

25 dagen | vanaf € 3.465,- per persoon Beste reistijd: oktober t/m maart

SELFDRIVE HIGHLIGHTS ARGENTINIE

24 dagen | vanaf € 2.785,- per persoon

SELFDRIVE BARILOCHE - EL CALAFATE

20 dagen | vanaf € 2.945,- per persoon

ARGENTINIE IN DE WINTER

20 dagen | vanaf € 2.455,- per persoon

TORRES DEL PAINE

10 dagen | vanaf € 1.588,- per persoon

MEREN & VULKANEN

8 dagen |vanaf € 1.020,- per persoon

PENINSULA VALDES

5 dagen | vanaf € 463,- per persoon

PATAGONIE PER CAMPER

31 dagen | vanaf € 6.600,- per camper

ROADTRIP MERENGEBIED EN PATAGONIE

30 dagen | vanaf € 4.592,- per persoon

PERITO MORENO GLETSJER

10 dagen | vanaf € 1.588,- per persoon

SELFDRIVE REIZEN IN NOORD-ARGENTINIË

SELFDRIVE MENDOZA - SALTA

21 dagen | vanaf € 2.741,- per persoon

SELFDRIVE SALTA & OMGEVING

14 dagen | vanaf € 2.178,- per persoon

SELFDRIVE SALTA-KORT

9 dagen | vanaf € 1.693,- per persoon

SELFDRIVE NAAR IGUAZU WATERVALLEN

17 dagen | vanaf € 2.328,- per persoon

NOORD-ARGENTINIË EN CHILI PER CAMPER

29 dagen | vanaf € 4.446,- per camper


EEN CAMPER HUREN IN ARGENTINIË

Houdt je van eindeloze natuur, vrijheid in je reis én kamperen? Dan is een reis per camper misschien iets voor jou?

  • Argentinie en Chili lenen zich er uitstekend voor om met een camper rond te trekken.
  • Campings zijn er zowel in het zuiden als in het noorden.
  • De campings zijn meestal zeer basic van opzet. Bijna altijd zijn er wel sanitaire voorzieningen en zijn er stroom aansluitingen maar verwacht geen kampwinkel, zwembad, wasmachines of iets dergelijks.
  • Het is toegestaan om wild te kamperen en er zijn fantastisch mooie plekken te vinden!

Als je via ons een camper huurt ontvang je van ons een zgn. routeboek. Hierin geven wij je praktische informatie mee over de wegen, tanken, grensovergangen en natuurlijk over de campings en overnachtingsplekken op de te rijden route. Deze informatie hebben wij in de loop der jaren verzameld tijdens onze eigen reizen.

CAMPER HUREN IN ARGENTINIE OF CHILI

Bekijk ons ruime aanbod van 4wd campers en 4wd auto's met daktent

REISINSPIRATIE CAMPERREIS PATAGONIE

Rijden over onverharde wegen en door ruige en uitgestrekte landschappen!

REISINSPIRATIE CAMPERREIS NOORD-ARGENTINIE EN CHILI

Rijden door desolate landschappen en het hoge Andes gebergte langs zoutvlaktes en geisers.

EXCURSIES IN ARGENTINIË

STADSEXCURSIE BUENOS AIRES

Per fiets deze leuke stad verkennen

IGUAZU WATERVALLEN

Een immens waterspektakel - 4 daags arrangement

LAKE CROSSING BARILOCHE - PUERTO VARAS

Unieke dagtocht over meren en langs vulkanen

AUSTRALIS CRUISE

Varen door de fjorden van zuidelijk-Patagonie en voet zetten op Kaap Hoorn

TRANSPUNA EXCURSIE

In 7 dagen over de surrealistische hoogvlakte van noord-Argentinië reizenn

WETLANDS ESTEROS DEL IBERA

4-Daags arrangement

OVER ARGENTINIË

PATAGONIE

Het zuidelijke deel van zowel Argentinië als Chili wordt Patagonië genoemd. Patagonië is puur natuur, ruig en ongerept. Het heeft uitgestrekte en verlaten vlaktes waar de wind overheen raast maar het heeft ook zeer bosrijke gebieden met vele meren en (soms actieve) vulkanen. Je waant je hier nog alleen op de wereld en kunt uren rijden zonder iemand tegen te komen. Het is een land waar de gaucho te paard nog echt bestaat!

Je ziet de pieken van de Andes, bezoekt de zuidelijkst gelegen stad ter wereld Ushuaia en je kunt enorme stukken ijs zien afbreken van één van de beroemdste gletsjers in Argentinië, de Perito Moreno. Maar je kunt ook walvissen zien en grote kolonies magellaan pinguins rondom Peninsula Valdes.

Via Ruta 40 en de Carretera Austral ontdek je Patagonië over ongeasfalteerde wegen. En ongetwijfeld zie je onderweg enkele bijzondere diersoorten zoals nandu’s, guanaco’s en condors.

NOORD ARGENTINIE

Het noorden van Argentinie is compleet anders dan het zuiden. Hier tref je gerenommeerde wijnhuizen en wijngaarden aan en surrealistische landschappen met bijzondere geërodeerde rotsformaties zoals in het Nationale Park Talampaya en Ischigualasto. Maar je rijdt ook door uitgestrekt landschappen met gigantische cactussen. Ten noorden van Salta kun je de berg met de 7 kleuren bewonderen of hoog in het Andesgebergte rijden langs zoutvlaktes rondom het dorpje Tolar Grande. Salta is een mooie stad met vele koloniale gebouwen met Spaanse invloeden. In de omgeving is het laatste stukje Inca cultuur in dit land te vinden. En ook hier kun je over de bekende ruta 40 rijden!

Meer informatie over dit mooie, ruige en bijzondere land vind je op grijsopreis.nl

KAART VAN ARGENTINIË

BESTE REISTIJD

Argentinie ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen tegengesteld zijn aan die van ons. Voor het zuiden van Argentinie kun je het beste tussen half oktober en eind maart reizen. Je reist dan in hun voorjaar en zomer. In het voorjaar (november) staat er erg veel in de bermen en valleien te bloeien wat een extra dimensie geeft als je hier rijdt. Persoonlijk vinden wij dit een hele mooie periode om hier rond te rijden. Qua temperatuur is het dan aan de frisse kant maar gelukkig hebben wij hier vaak in deze tijd rondgereisd met veel zonnige dagen. In het meest zuidelijke deel van Patagonie is het weer altijd zeer wisselvallig en kan het ook in de zomermaanden koud zijn of zelfs natte sneeuw vallen.

Patagonie staat bekend om zijn harde winden en die waaien regelmatig. Het is niet ongewoon dat deze winden tot orkaankracht komen. Deze winden beinvloeden natuurlijk sterk de gevoelstemperatuur en als het waait is het dan ook direct guur. Een goede winddichte jas en warme kleding is voor Patagonie onontbeerlijk.

Het noordelijk deel van Argentinie kunt u in pricipe het hele jaar door bereizen echter tussen december en februari kan het hier erg heet zijn ( tot rond de 40 gr. in de zomer) en ook nog wel eens regenen in bepaalde delen van het land. Tussen mei en september kan het dicht bij het Andes gebergte koud zijn en kan er sneeuw liggen (ski-seizoen Mendoza). Juist in het voor- of najaar is het een mooie tijd om Noord Argentinie te bezoeken.

DE WEGEN

Argentinie is een enorm uitgestrekt land en uitermate geschikt om per huurauto of camper te ontdekken. De wegen zijn in het algemeen van redelijke kwaliteit. Het zijn vrijwel overal tweebaanswegen en men rijdt, net als wij, rechts. Nog steeds zijn er delen van het land die alleen over ongeasfalteerde wegen te bereiken zijn.

Afhankelijk van het jaargetijde en je reisdoel is het verstandig om te kijken met welk type voertuig je de reis gaat maken. Wij adviseren je graag!