SELFDRIVE REIZEN CHILI

INDIVIDUELE REIS OP MAAT

Chili is een enorm lang en uitgestrekt land. Het is van noord naar zuid ruim 4000 km lang en op veel plaatsen niet breder dan 150 km van oost naar west. Het is een land met surrealistische landschappen in het noorden en hoge Andes gebergte, een land ook met snelstromende rivieren, gletsjers en azuurblauwe meren en het is het land van de ruige en ongerepte landschappen in het uiterste zuiden ook wel Patagonie genoemd.

Welk deel je ook gaat verkennen, het is puur, uitgestrekt en leeg!

Bij de meeste van onze uitgestippelde selfdrives gaat de reis zowel door Chili áls door Argentinië. Soms omdat het niet anders kan, bijvoorbeeld om in Vuurland te komen, en soms omdat we het een mooie combinatie van de beide landen vinden. Natuurlijk is het ook mogelijk "slechts" Chili te bereizen. Door het maken van binnenlandse vluchten is het mogelijke verschillende delen van dit mooie land te kunnen gaan zien in relatief korte tijd.

Chili is heel geschikt voor een selfdrive per huurauto of camper.Wij hebben zelf veel in zowel Argentinie als Chili gereden. Al onze reizen worden 100% op maat gemaakt. Wij kunnen de auto- of camperhuur, hotelovernachtingen, vluchten en excursies voor je vastleggen.

Hieronder tref je, ter inspiratie, een aantal uitgewerkte selfdrive reizen aan per huurauto of per camper. Elke reis kan volledig naar jouw wensen worden aangepast.

SELFDRIVES PATAGONIE

SELFDRIVE PATAGONIE

21 dagen | vanaf € 3.645,- per persoon

SELFDRIVE CARRETERA AUSTRAL

16 dagen | vanaf € 2.895,- per persoon

SELFDRIVE RUTA 40

25 dagen | vanaf € 3.465,- per persoon

TORRES DEL PAINE

10 dagen | vanaf € 1.588,- per persoon

MEREN & VULKANEN

8 dagen |vanaf € 1.498,- per persoon

PENINSULA VALDES

5 dagen | vanaf € 463,- per persoon

CAMPER HUREN IN CHILI

Rondreis van 31 dagen

ROADTRIP MERENGEBIED EN PATAGONIE

30 dagen | vanaf € 4.592,- per persoon

PERITO MORENO GLETSJER

10 dagen | vanaf € 1.588,- per persoon

SELFDRIVES MIDDEN EN NOORD-CHILI

SELFDRIVE NOORD-CHILI

10 dagen | vanaf € 1.359,- per persoon

SELFDRIVE SANTIAGO EN OMGEVING

9 dagen | vanaf € 891,- per persoon

NOORD-CHILI EN ARGENTINIE PER CAMPER

29 dagen | vanaf € 4.446,- per camper

PANAMERICANA NOORD-CHILI

21 dagen |vanaf € 2.489 per persoon

CAMPER HUREN


Houdt je van eindeloze natuur, vrijheid in je reis én kamperen? Dan is een reis per camper misschien iets voor jou?

  • Argentinie en Chili lenen zich er uitstekend voor om met een camper rond te trekken.
  • Campings zijn er zowel in het zuiden als in het noorden.
  • De campings zijn meestal zeer basic van opzet. Bijna altijd zijn er wel sanitaire voorzieningen en zijn er stroom aansluitingen maar verwacht geen kampwinkel, zwembad, wasmachines of iets dergelijks.
  • Het is toegestaan om wild te kamperen en er zijn fantastisch mooie plekken te vinden!

Als je via ons een camper huurt ontvang je van ons een zgn. routeboek. Hierin geven wij je praktische informatie mee over de wegen, tanken, grensovergangen en natuurlijk over de campings en overnachtingsplekken op de te rijden route. Deze informatie hebben wij in de loop der jaren verzameld tijdens onze eigen reizen.

CAMPER HUREN IN ARGENTINIE OF CHILI

Bekijk ons ruime aanbod van 4wd campers en 4wd auto's met daktent

REISINSPIRATIE CAMPERREIS PATAGONIE

Rijden over onverharde wegen en door ruige en uitgestrekte landschappen!

REISINSPIRATIE CAMPERREIS NOORD-ARGENTINIE EN CHILI

Rijden door desolate landschappen en het hoge Andes gebergte langs zoutvlaktes en geisers.

BOUWSTENEN

PAASEILAND

4 dagen

LAKE CROSSING PUERTO VARAS - BARILOCHE

dagtocht
Image block 1

AUSTRALIS CRUISE

5 dagen

STERRENWACHT STATION BEZOEKEN

Dagexcursie of meerdaags arrangement

OVER CHILI


PATAGONIE
Het zuidelijke deel van zowel Chili als Argentinië wordt Patagonie genoemd. Patagonië is puur natuur. Ruig en ongerept. Het heeft uitgestrekte en verlaten vlaktes waar de wind overheen raast maar het heeft ook zeer bosrijke gebieden met vele meren en (soms actieve) vulkanen. Je waant je hier nog alleen op de wereld en kunt uren rijden zonder iemand tegen te komen. Het is een land waar de gaucho te paard nog echt bestaat!

Je ziet de pieken van de Andes en je kunt enorme stukken ijs zien afbreken van één van de beroemdste gletsjers in Argentinië, de Perito Moreno. Een bezoek aan het prachtige Torres del Paine hoort hier zeker bij.

Via Ruta 40 en de Carretera Austral ontdek je Patagonië nog steeds over ongeasfalteerde wegen. En ongetwijfeld zie je onderweg enkele bijzondere diersoorten zoals nandu’s, guanaco’s en condors.

NOORD CHILI

Het noorden van Chili heeft een droog woestijnklimaat. Je rijdt hier door de Atacama woestijn, door enorme zoutvlaktes en je kunt naar Argentinie rijden via een aantal passen van boven de 4.000m. Je kunt de grootste open kopermijn ter wereld bezoeken en niet te vergeten de El Tatio geisers vanuit San Pedro de Atacama.

KAART CHILI

BESTE REISTIJD

Chili ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen tegengesteld zijn aan die van ons. Voor het zuiden van Chili kunt u het beste tussen half oktober en eind maart reizen. U reist dan in hun voorjaar en zomer. In het voorjaar (november) staat er erg veel in de bermen en valleien te bloeien wat een extra dimensie geeft als u hier rijdt. Persoonlijk vinden wij dit een hele mooie periode om hier rond te rijden. Qua temperatuur is het dan aan de frisse kant maar gelukkig hebben wij hier vaak in deze tijd rondgereisd met veel zonnige dagen. In het meest zuidelijke deel van Patagonie is het weer altijd zeer wisselvallig en kan het ook in de zomermaanden koud zijn of er zelfs natte sneeuw vallen.

Het noordelijk deel van Chili kunt u in principe het hele jaar door bereizen echter tussen december en februari kan het hier erg heet zijn ( tot rond de 40 gr. in de zomer) en ook nog wel eens regenen in bepaalde delen van het land. Tussen mei en september kan het dicht bij het Andes gebergte koud zijn en kan er sneeuw liggen. Juist in het voor- of najaar is het een mooie tijd om Noord Chili te bezoeken.

DE WEGEN

Chili is een enorm uitgestrekt land en uitermate geschikt om per huurauto of camper te ontdekken. De wegen zijn in het algemeen van goede tot redelijke kwaliteit. Buiten de Panamericana zijn er nog steeds delen van het land die alleen over ongeasfalteerde wegen te bereiken zijn.

Afhankelijk van het jaargetijde en uw reisdoel is het dus verstandig om te kijken met welk type voertuig u de reis gaat maken.