SELFDRIVE REIZEN PERU

INDIVIDUELE REIS OP MAAT

Een selfdrive maken door Peru is nog niet zo heel gangbaar maar wij hebben zelf al meerdere keren een rondreis met huurauto door Peru gemaakt en denken dat dit land de selfdrive-liefhebber veel te bieden heeft.

Peru is een prachtig land met een grote variatie aan landschappen en met veel Inca-cultuur zoals het bekende Machu Picchu. Daarnaast zijn ook de cirkels bij Moray en de ruïnes van Ollantaytambo zeker een bezoek waard. Dit land heeft een voornamelijk Indiaanse bevolking met veelal per regio typerende kledij. Onderweg kom je regelmatig kleurrijke markten tegen waar fruit, groente en andere zaken worden aangeboden.

Naast dat je tijdens onze selfdrive de highlights van het zuiden bezoekt rijdt je ook nog eens door vele kleine en middelgrote authentieke dorpjes waar je alle tijd kunt nemen om te stoppen en rond te kijken. Je reist niet alleen door de hoge Andes en komt meerdere malen ruim boven de 4.000m maar je rijdt ook door het regenwoud en de woestijn! Hoeveel variatie wil je hebben?

Een bijzondere reis en een écht selfdrive-avontuur!

Peru is geopend voor toeristen. Er zijn al weer reizigers van ons naar toe geweest! Lees hier meer over de corona-toelatingseisen voor Peru.

SELFDRIVES PERU

PERU HIGHLIGHTS

18 dagen vanaf € 2.570,- per persoon

PERU KORT

14 dagen vanaf € 1.755,- per persoon

AVONTUURLIJK PERU

23 dagen vanaf € 2.795,- per persoon

PERU COMPLEET

22 dagen vanaf € 2.820,- per persoon

BUSREIS EN KORTE SELFDRIVE PERU

17 dagen vanaf € 2.235,- per persoon

NOORD PERU

15 dagen vanaf € 2.125,- per persoon

NOORD PERU MET STRAND

22 dagen

PERU MET PRIVE TRANSFERS

Wil je in vrijheid door Peru reizen maar liever niet zelf rijden?

Wij kunnen voor je regelen dat je met een chauffeur op pad gaat zodat je niet zelf hoeft te rijden en op het verkeer te letten. Lekker relaxed dus!

Er zijn twee mogelijkheden:

  • Een Spaans sprekende chauffeur die weinig tot geen Engels spreekt. Die gewend is om met toeristen op pad te gaan en je op de plek brengt waar je moet zijn. Om de kosten in de hand te houden worden voor verschillende trajecten  verschillende chauffeurs ingezet worden.
  • Een Spaans sprekende chauffeur én gids die Engels spreekt en die je heel veel kan vertellen over dit mooie land.

In beide gevallen heb je alle vrijheid die een selfdrive met zich meebrengt maar kun je lekker om je heen kijken terwijl de chauffeur rijdt. 

PERU KLASSIEK MET PRIVÉ TRANSFERS

18 dagen vanaf € 2.610,- per persoon

NOORD- EN ZUID-PERU

22 dagen vanaf € 2.895,- per persoon

PERU PER CAMPER

Peru is als camper bestemming absoluut een avontuur voor de echte reizigers onder ons!

Het is sinds kort ook mogelijk om Peru met een camper (gehuurd in Chili) te gaan ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld in Arica (Noord Chili) of zelfs in Tacna (Peru) starten en eindigen met de reis. Houdt er wel rekening mee dat er pickup en/of dropoff kosten in rekening gebracht kunnen worden. De hoogte daarvan hangt o.a. af of er wel of geen camper aanwezig is in de gewenste ophaal plaats.

Peru kent amper campings dus het wordt echt pionieren! Omdat wij ook reizen verzorgen voor mensen die hun eigen camper verschepen en die wij assisteren om door deze landen te trekken kunnen we je voorzien van mogelijkheden waar je kunt overnachten. Dit zal een enkele keer een camping zijn of iets wat daar op lijkt, op parkeerplaatsen van hotels of een enkele keer vrij in de natuur. Het zullen in elk geval geen mooie campings zijn zoals we in Europa kennen. We willen natuurlijk wel dat je veilig staat dus daar letten we vooral op.

Mocht je een bezoek willen brengen aan Machu Picchu of bijvoorbeeld een meerdaagse excursie naar het regenwoud maken? Wij kunnen het allemaal voor je regelen.

Ben je geïnteresseerd? Vraag ons dan naar de mogelijkheden!

BOUWSTENEN

Maak je reis compleet!

Condor Travels helpt je graag jouw ideale reis samen te stellen.
Met onderstaande bouwstenen kun je de reis nog completer maken. Informeer naar de mogelijkheden!

REGENWOUD

3 of 4 daagse excursie naar de jungle van Puerto Maldonado

INCA TRAIL

Maak een 2 of 4 daagse trekking naar Machu Picchu

RAINBOW MOUNTAINS

Unieke dagtocht naar de regenboogberg Vinicunca

HUMANTAY MEER

Dagtocht naar het Humantay meer met turqoise blauw water

CITY TOURS LIMA

Ontdek Lima met gids

STRANDVERLENGING NOORD PERU

Verblijf een aantal dagen aan het strand van Mancora

LORD SIPAN EN PIRAMIDES VAN TUCUME

Dagexcursie naar een van de belangrijkste en mooiste musea van Peru

SARCOFAGEN VAN KARAJIA EN QUIOCTA GROTTEN

Dagexcusie naar de schildwachten van Karajia en Quiocta grotten

CHAN CHAN EN HUACA DEL SOL Y DE LA LUNA

Dagexcursie naar de grootste adobe stad ter wereld

ZUID PERU

Het zuiden van Peru is het meest bekendste deel van Peru. Hier vind je o.a. de Inca stad Machu Picchu. Het is een reis langs de Inca cultuur en door het hoge Andes gebergte.

Maak een boottocht naar de Ballestas eilanden bij Paracas, waar je vele zeeleeuwen, zeehonden, pelikanen, jan van genten, aalscholvers en pinguïns van dichtbij kunt zien. In de oase Huacachina kun je een spectaculaire rit in een zandbuggy over de zandduinen maken en in Nazca vlieg je over de wereldberoemde Nazca-lijnen. Arequipa is een prachtige koloniale stad en vanuit daar ga je naar de Colca Canyon, de beste plek ter wereld om condors te spotten. Op het Titicacameer kun je een boottocht maken naar diverse eilanden en daarna rijd je verder langs diverse dorpjes richting de Heilige Vallei van de Inca's. Uiteraard mag een bezoek aan Machu Picchu niet ontbreken. Bezoek tot slot de gezellige stad Cusco en loop rond door de kleine en smalle straatjes met vele koloniale gebouwen.

NOORD PERU

Het noorden van Peru wordt nog niet zo vaak bezocht als het zuiden maar is zeer zeker de moeite waard om te gaan ontdekken. Je vindt er diverse archeologische opgravingen uit de pre-Inca tijd, je rijdt langs kleine authentieke dorpjes en hebt fantastische uitzichten over het Andes gebergte. Het is een route met ongerepte natuur en zeer weinig toeristen!

In Chiclayo kun je één van de belangrijkste en mooiste musea van Peru bezoeken. Nabij Chachapoyas kun je wandelen naar de prachtige Gocta waterval, een tocht maken naar de schildwachten voor de spelonk graven bij Karajia en de pre-Inca ommuurde stad Kuelap bezoeken. Ook kom je langs Cajamarca, de plaats waar de laatste Inca gevangen genomen werd en na Cusco dus de belangrijkste stad van de Inca's. Trujillo staat bekend om de prachtige koloniale gebouwen en je kunt er de grootste adobe stad ter wereld Chan Chan bezoeken.

KAART VAN PERU

BESTE REISTIJD
Peru is een land dat in principe het hele jaar door te bereizen is. Het land wordt qua klimaat beïnvloed door enerzijds de koude Humboldt golfstroom die voor Peru langs stroomt en anderzijds het hoge Andes gebergte. Dit betekent dat het in de kuststreken aangenaam tot behoorlijk warm kan zijn met vrijwel geen kans op regen. Langs de kust kan er nog wel eens zeemist voorkomen waardoor het bewolkt aandoet.

In het Andesgebergte heb je in de maanden mei - september vaak te maken met mooie heldere en zonnige dagen. Met wat geluk kan het tot nabij de 20 graden komen (in de zon) maar het koelt ook heel snel weer af zodra de zon verdwenen is. De avonden en nachten kunnen behoorlijk fris zijn waarbij een dikke fleecetrui geen overbodige luxe is.

In het regenwoud daarentegen is het weer tropisch vochtig en warm en komen er gedurende het hele jaar (tropische) buien voor.

De beste reisperiode ligt tussen mei en november. Buiten deze maanden om kun je hier ook reizen maar is er van januari t/m april veel meer kans op neerslag.

DE WEGEN
Is het veilig om met een huurauto door Peru te rijden?

Wellicht vraag je je af of het wel verantwoord is om in Peru zelf te rijden? Wij zijn van mening dat als je voldoende ervaring hebt in het zelf rijden in verre en niet-alledaagse bestemmingen het zeker verantwoord is om in Peru zelf te gaan rijden.

De rijstijl van de Peruanen is in het algemeen "slordig" te noemen. In en rondom de grote steden kan het behoorlijk druk zijn en daardoor chaotisch er aan toegaan. Buiten de steden is er niet zo veel verkeer op de weg en is het daardoor, naar onze mening, prima te doen om hier te rijden. De wegen (tweebaans) zijn geasfalteerd en overwegend van goede kwaliteit. In deze reis zijn er maar enkele trajecten ongeasfalteerd of hebben een slechte kwaliteit asfalt. Verwacht echter geen prachtig geasfalteerde wegen zoals bij ons in Europa.

Bewegwijzering is maar in heel geringe mate aanwezige en soms helemaal niet. Rijden met een navigatiesysteem raden we dan ook wel aan. De weg moet je in Peru ook delen met andere mede- gebruikers zoals paard-en-wagen, los lopende honden en mensen die zich te voet, per ezel of per fiets verplaatsen.

Heb je voldoende ervaring in het rijden in verre oorden dan is deze reis absoluut een geweldig selfdrive avontuur!