CAMPERREIS NOORD-CHILI / ARGENTINIE | 29 DAGEN

INDIVIDUELE REIS OP MAAT

INTRO

Het noorden van Chili en Argentinië is een regio met veel natuurschoon, die zeker niet onder doet voor het zuiden van de landen. Je krijgt tijdens deze reis een goede indruk van de desolate en geërodeerde landschappen, de Atacama woestijnzoutvlaktes, canyons en landschappen met metershoge cactussen.

In Chili rijd je over de beroemde Panamericana, langs de ruige kust van de Stille Oceaan en door de droge Atacama woestijn. Een groter contrast kan er bijna niet zijn! De Elqui vallei is daarentegen juist weer heel groen vanwege haar uitgestrekte wijngaarden. Rondom deze vallei heb je ook de mogelijkheid om het heelal te bestuderen tijdens een rondleiding bij een sterrenwacht. Na een bezoek aan de grootste open kopermijn ter wereld genaamd Chuquicamata, rijd je langs uitgestrekte zoutvlaktes bij San Pedro de Atacama. Vanuit San Pedro de Atacama kun je diverse uitstapjes maken in de schitterende omgeving.

Je rijdt de Paso de Jama op richting Argentinië (alles geasfalteerd) en stijgt tot maar liefst 4.800 meter hoogte. Dit geeft wederom een goed beeld van de altiplano, bestaande uit prachtige vergezichten met zoutmeren en bijzonder geërodeerde rotsen.

In het noorden van Argentinië vind je vele cactussen, diverse wijnhuizen, kleurrijke berglandschappen en resten van de Inca cultuur. Een van de bezienswaardigheden is het bijzonder geërodeerde landschap bij het nationale park Talampaya. Het lijkt net een canyon!

Alsof dat alles nog niet genoeg is, steek je langs de Aconcagua (6.995 meter) de grens over naar Chili. Een bijzondere reis die het ontdekken zeker waard is!