CHILI: STERRENWACHT STATION BEZOEKEN

DAGEXCURSIE OF MEER DAAGS ARRANGEMENTIn het noorden van Chili zijn er meer dan 300 heldere dagen per jaar. In combinatie met weinig tot geen lichtvervuiling zorgt dit ervoor dat deze regio bekend staat als de beste omgeving in het zuidelijk halfrond om sterrenbeelden, planeten, vallende sterren en andere hemellichamen te aanschouwen. Soms zelfs met het blote oog! Je kunt in het noorden van Chili een bezoek brengen aan diverse wetenschappelijke sterrenwachten waar ze met state-of-the-art technologie het universum bestuderen; enkele voorbeelden hiervan zijn ALMA, Tololo en Paranal.

Hieronder hebben wij drie manieren benoemd om volop te genieten van de heldere sterrenhemel boven Noord-Chili!

1. Halve dagexcursie sterrenwacht vanuit San Pedro de Atacama
Op heldere avonden kun je deelnemen aan een tour naar een sterrenwacht in de omgeving van San Pedro de Atacama! De Atacama woestijn is namelijk een zeer geschikte plaats om veel sterren en planeten te zien. Je treft hier het grootste wetenschappelijke park met telescopen dat toegankelijk is voor publiek in heel Zuid-Amerika.

Tijdens het eerste gedeelte van de tour vertelt de gids met veel astronomische kennis je meer over het spotten van sterren met het blote oog. Hoe herken je de bekendste sterren aan de hemel? En wat is een sterrenbeeld? Tijdens het tweede gedeelte van de tour wordt aan je uitgelegd hoe je diverse delen van het universum kunt observeren met de tien aanwezige telescopen. Je zult onder de indruk zijn van het zicht op verschillende planeten, sterren, nevels en gaswolken!
De tour eindigt met een warm drankje en een laatste kans om nog enkele vragen te stellen aan de gids. Daarna keer je weer terug naar San Pedro de Atacama.
Inbegrepen: Transfers vanaf Caracoles street & Ignacio Carrera Pinto street
Duur excursie: circa 2,5 uur.
Belangrijk: houd rekening met lage temperaturen en activiteit op hoogte.


2. Tweedaags arrangement Elqui Domos in de Elqui Vallei
Op ruim 500 km ten noorden van Santiago de Chile vind je het hotel Elqui Domos, gelegen in de mooie Elqui vallei in het binnenland van Noord-Chili. Wegens de vele heldere dagen en de beperkte mate van lichtvervuiling in deze regio, is het een fantastische plaats om kennis te maken met het universum.
Het verblijf is eenvoudig maar netjes; je kunt er overnachten in een standaard kamer (Observatory Cabins) of in een van de tenten met sterrenkoepel (Dome Rooms). De domos bestaan uit een metalen constructie die wordt omgeven met PVC tentdoek. Zet het dakraam open en geniet vervolgens vanuit je bed van de sterrenhemel!

Optioneel kun je er ook deelnemen aan een astronomische tour in hun eigen sterrenwacht. Je leert dan meer over diverse sterrenbeelden, planeten en hemellichamen. Het is wel belangrijk om dit vóór aankomst vast te leggen, om teleurstellingen te voorkomen. Houd er bovendien rekening mee dat astronomische tours vaak niet worden uitgevoerd in de periode rondom de volle maan.


3. Tweedaags verblijf Hacienda de los Andes in de Río Hurtado vallei
Hacienda de los Andes beschikt over ruim 1.200 hectare land in de vallei van de Hurtado rivier.
Het sfeervolle verblijf wordt omgeven door de schitterende natuur van het ruige Andesgebergte. Je kunt er wandelingen maken en deelnemen aan paardrijtochten met Chileense Criollos paarden.

De hacienda beschikt bovendien over zijn eigen observatorium. Hier organiseren ze astronomische tours waarbij je meer leert over de prachtige sterrenhemel en diverse hemellichamen. Het is wel belangrijk om dit ruim vóór aankomst vast te leggen. Houd er rekening mee dat astronomische tours niet worden uitgevoerd in de periode rondom de volle maan.

 

PRIJS: op aanvraag

DIT ARRANGEMENT IS GOED TE COMBINEREN MET: