AUSTRALIS CRUISE  | 5 DAGEN

CRUISE FJORDEN ZUID-PATAGONIE

INTRO

 

PUNTA ARENAS - USHUAIA (of vice versa)

Met de Stella Australis of de Ventus Australis maak je een spectaculaire tocht door de desolate fjorden in het uiterste zuiden van Argentinië en Chili. Het is een gebied waar je op geen andere manier kunt komen, behalve per boot. Deze luxe cruise geeft je een Antarctica beleving in het klein!

Je vaart met zodiacs langs imposante gletsjers, zet (bij goed weer) voet op het legendarische Kaap Hoorn en bezoekt o.a. een zeer grote pinguïnkolonie. Er worden dagelijks twee excursies georganiseerd. Dit kan zijn dat je een wandeling gaat maken of dat je per zodiac een tocht maakt door de wateren. Er zijn tijdens de cruise ook voor de sportieve reiziger een aantal uitdagende wandeltochten te maken. De wandelexcursies duren circa 2 tot 2,5 uur. Als je een tocht per zodiac maakt, dan duurt dit ongeveer 45 minuten. De zodiac excursies zijn vrijwel nooit langer, omdat je het anders te koud krijgt door het stil zitten.

Er worden bovendien, naast de zodiac excursies, diverse interessante lezingen gehouden door deskundigen. Zij vertellen je veel wetenswaardigheden over het gebied waar je doorheen vaart.

De Stella Australis en Ventus Australis hebben mooie tweepersoonshutten met eigen sanitaire voorzieningen. Daarnaast kun je elke dag genieten van een uitgebreid ontbijt en lunchbuffet met veel keuze, en menu á la carte voor het diner. Er neemt een internationaal gezelschap deel aan deze cruise, en de reisbegeleiding aan boord spreekt Engels en Spaans. De kleding code aan boord is informeel.