SELFDRIVE IGUAZU WATERVALLEN | 4 DAGEN

INDIVIDUELE REIS OP MAAT

REISBESCHRIJVING

Puerto Iguazú is bekend door de imposante Iguazu watervallen die liggen op de grens van Argentinie en Brazilie. Deze watervallen zijn de grootste in de wereld met tussen de 160 en 260 (afhankelijk van het waterniveau in de rivieren) grotere en kleinere watervallen met een totale breedte van 2.700 meter. Het is hier zelfs mogelijk, als je op de oevers van de elkaar kruisende Paraná en Iguazú rivier staat, om de kustlijn van Brazilië te zien.

Het is onvoorstelbaar met wat een kracht het water hier naar beneden stort. Wil je de watervallen in zijn gehele omvang goed kunnen bekijken dan heb je een dag aan de Braziliaanse kant en een dag aan de Argentijnse kant nodig. Beide kanten zijn niet alleen heel spectaculair maar soms ook een nat avontuur.

De Gartanta del Diablo (strot van de duivel) is het grote middelpunt waar ca. 275 watervallen zich vanaf het Braziliaanse hoogland over een breedte van maar liefst 3 km. de diepte instorten. Enkele van deze watervallen zijn zelfs meer dan 80m hoog. Het oorverdovende lawaai van de watervallen vormt een schril contrast met de stilte van het omliggende subtropische regenwoud.

 

Dag 1: BUENOS AIRES - PUERTO IGUAZU
Je vliegt vandaag van Buenos Aires naar Puerto Iguazu het plaatsje aan de Argentijnse kant welke dicht bij de watervallen ligt. In beide steden zorgen wij voor een transfer naar/van de luchtahven. De rest van de dag heb je de tijd om even rustig door dit plaatsje te lopen.

Dag 2 : PUERTO IGUAZÚ - BEZOEK AAN ARGENTIJNSE KANT VAN DE WATERVALLEN
Je wordt vanmorgen opgehaald in je hotel om de Argentijnse kant van de watervallen te bewonderen. Een meertalige gids vertelt je o.a. over de flora en fauna van het omliggende gebied. Je loopt over goed begaanbare paden via het zogenaamde Upper circuit en Lower circuit langs de watervallen, met als afsluiting de stop bij de Devil's Throat waterval. Hier is een versmalling waar het water met grote kracht doorheen geperst wordt, spectaculair om te zien!

Optioneel
Neem deel aan the Great Adventure! Je gaat met zodiacs dicht naar de watervallen toe, en ervaart de indrukwekkende Iguazu watervallen van dichtbij. Daarna vaar je een stukje over de Iguazú rivier alvorens je met een 4x2 truck vanaf Macuco een tocht over het Yacaratia jungle pad maakt.

DAG 3: PUERTO IGUAZÚ - BEZOEK AAN BRAZILIAANSE KANT VAN DE WATERVALLEN
Vandaag bezoek je de Braziliaanse kant van de watervallen, wederom met een meertalige gids. Je rijdt over de brug die de steden aan de Argentijnse zijde en Braziliaanse kant met elkaar verbindt.

Na de grensformaliteiten rijd je het Foz do Iguaçú National Park binnen, één van de grootste reservaten in Brazilië. Vanaf de Braziliaanse kant het je een fantastisch zicht op San Martin Island en een enorme range aan watervallen naast elkaar met mooi namen als Waterfalls of Bozzeti, Two Sisters, San Martin and the Three Musketiers. Je kun vervolgens kiezen of je een bezoek wilt brengen aan het vogelpark of aan de Itaipu dam.

Optionele excursie mogelijkheden
Naast de aangeboden excursies zijn er ook nog optionele excursies te boeken, waaronder een dagtocht naar de San Ignacio ruïnes (Jezuïeten) en de Wanda Mijnen, of the Great Adventure  aansluitend bij de excursie aan Argentijnse zijde van de watervallen.

Dag 4: PUERTO IGUAZU - BUENOS AIRES
Vandaag haalt onze transfer je weer op en vlieg je terug naar Buenos Aires of naar een andere stad in het land om je reis verder te vervolgen.

Natuurlijk zijn er nog diverse mogelijkheden om je reis te verlengen bijvoorbeeld: