SELFDRIVE SALTA EN OMGEVING | 14 DAGEN

INDIVIDUELE REIS OP MAAT

INTRODUCTIE


Deze selfdrive brengt je naar een minder bekend deel van Argentinië. Je reist door landschappen met enorme cactussen, gekleurde bergen en sterk geërodeerde landschappen met allerlei bizarre vormen. Ook brengt deze reis je door vriendelijke kleine dorpjes waar de tijd nog stil staat.

Je reist via Cafayate over de legendarische Ruta 40 en maakt onderweg kennis met de prachtige natuurparken Quebrada de las Flechas en Los Cordones. Verdop in de reis kun je nog Talampaya en Ischigualasto bezoeken. Na een bezoek aan het kleurrijke berglandschap van Purmamarca eindigt de reis in de koloniale stad Salta.

Wil je wat meer avontuur? Kies dan voor een uitbreiding van deze reis met San Antonio de los Cobres. Je reist dan het Andes gebergte in en rijdt over de zoutvlakte Salinas Grandes, wederom over de Ruta 40. Tijdens deze rit passeer je het beroemde viaduct Polvorilla. Inmiddels bevind je je dan op circa 3.800 meter hoogte en zijn de landschappen leeg en kaal maar ook heel erg mooi. Vanuit San Antonio de los Cobres reis je uiteindelijk weer terug naar Salta waar deze selfdrive eindigt.

Nog een tandje avontuurlijker? Dan is een tocht over de Puna (hoogvlakte in het Andes gebergte) vanaf San Antonio de los Cobres naar Tolar Grande of bij El Peñon een aanrader. Dit is één van de meest afgelegen gebieden van Argentinië met werkelijk spectaculaire landschappen, op een hoogte van ruim 4.500 meter!

BOUWSTENEN
Deze reis kun je goed combineren met andere selfdrive mogelijkheden in Argentinië en/of Chili, om zo nóg meer van deze fantastische landen te kunnen zien. Mocht je de route anders willen samenstellen, dan is dat geen enkel probleem: wij maken namelijk alle reizen op maat.

Deze selfdrive gaat langs de volgende plaatsen:

  • Salta
  • Cafayate
  • Talampaya
  • Cachi
  • Purmamarca
  • Salta